nyt-net.dk
(Se også www.kommissionssalg.dk)

 
     

Konserverings metoder

Tilbage til forsiden

 
 

 

       
   
                   
 

punkttegn Ernæringsindhold
punkttegn Frugt
punkttegn Frysning
punkttegn Grundregler
punkttegn Grønsager
punkttegn Henkogning
punkttegn Konserverings metoder
punkttegn Køleskabet
punkttegn Rengøring af glas
Overvejelser:

Skal - skal ikke - hjemmekonservere - spørger flere og flere husmødre, idet de tænker på økonomien, på tiden og på, om anstrengelserne egentlig vil resultere i, at familien får bedre og sundere kost?
Herudover vil der være mange, der når de ser priserne i supermarkedet, vil betænke sig to gange inden de går i gang med at konservere selv.
 
                   
  Økonomien:

Måske er der god økonomi i hjemmekonservering, og måske er det ikke. Det afhænger af den enkeltes forhold og muligheder, smag og tilbøjeligheder.
Kort sagt: kan man fra egen have eller ved fordelagtige indkøb skaffe sig større portioner af frugter og bær, end der med rimelighed kan anvendes i frisk tilstand - og har man absolut gode opbevaringsforhold, kan hjemmekonservering stadig være god økonomi.

 
                   
 

Tiden:

Også spørgsmålet om tiden afhænger af den enkeltes forhold. For udearbejdende og dem, der på anden måde har tiden fuldt optaget, må konservering betragtes som en hobby.
Under alle forhold gælder, at en fornuftig tilrettelæggelse af konserveringen og et utraditionelt syn herpå kan spare meget arbejde.
Efterhånden er én-rets middagene blevet mere og mere almindelige, derfor er der ikke brug for de stor mængder saft, hvis fremstilling er ret tidskrævende, det skal dog nævnes, at den hjemmegjorte saft ernæringsmæssig og smagsmæssigt godt kan konkurrere med de købte produkter.